onsdag 17 oktober 2012

Så som det är

Tooodles!
Jag skulle vilja berätta om en fin vecka.
En vanlig vecka.
En frustre
rande och jobbig vecka.
En vecka med blod, svett och tårar...
Ja, helt enkelt en helt vanlig vecka, bestående av lite väl mkt jobb, en lite väl trött Jenny. Men som tur är också en vecka bestående av ovanligt mkt umgänge med min underbara familj o mina goa vänner!
Stort tack för att ni orkar!!




Vi börjar med slutet av en annan vecka...
Söndagsfika stod på schemat och det skulle firas. Ursprungsplanen var att fira min och Karins födelsedagar i efterskott, eftersom jag hade en tårtbotten kvar i frysen, eftersom jag onte hann bjuda på fika när jag fyllde år och Karin nu hade hunnit fylla år även hon...
Men så blev Karin överraskningsfirad både fredag och lördag och plötsligt kändes det lite dumt att fira igen, och min födelsedag e ju nästan preskriberad... Så vad gör man då? låter bli att fira?! Icke!!!Man letar reda på en ny anledning att fira.
Och vad kunde vara mer passande att fira än självaste Niels Bohr som skulle ha fyllt 127 år just denna söndag! Vilket underbart sammantäffande!!! :)
Så det blev tårta, tre sorters bullar och två sorters chokladkaka, till Niels ära!








Fast jag fick en försenad födelsedagspresent ändå! :)


Födelsedagsbarnet fick hedersplatsen ovanför fikabordet!



Såååå förväntansfulla!

(se lyckan och förväntan i de ögonen!)


Och tillsammans blåste vi ut ljusen på tårtan!



yumm!


Sen började då den hektiska arbetsveckan.
På tisdagen åkte jag till Stockholm för tre dagars aktivitetsplanering med hela Rädda Barnens Sverigeprogram.
Efter en heldag på kontoret i Sundbyberg passade jag på att åka en sväng in till stan för att träffa mina föräldrar. (hann även shoppa en tröja o ett par byxor, som jag är mkt nöjd med)
Vi åt middag på restaurang Sa'ha'ra vid hötorget. Den är väl inte direkt superbillig, men inte alls dyr heller och har helt ljuvligt god mat! Massa vegetariska rätter och supermysig miljö, tycker jag, som inte avskräcks av källarlokaler, levande ljus, tyger på väggara och massa varma färger.
Vi beställde in 10 olika smårätter och fick därmed ta del av mängder av spännande smakupplevelser. Och dessutom härligt sällskap av mamma och pappa, som jag äter middag med alldeles för sällan nu för tiden...

maten



Pappa och jag




På hotellrummet vid Bromma flygplats, där två nätter spenderades, varav jag lyckades sova en, och mest låg o snurrade runt i 10000 tankar den andra.




       Målarbild vilse 
Har en liten historia som jag skulle vilja berätta och tänkte låta dessa tre bilder illustrera denna lilla saga... Den handlar om mig och min kollega Louise och vår färd genom Stockholm...


Sagan börjar på Arlanda flygplats, där vi sitter och väntar på två kollegor från Umeå, med vilka vi ska dela en taxi till Sundbyberg. Vi har beställt en flygtaxi, som ska tajma deras flyg som ska anlända kl 8, ca 30 min efter vårt flyg. Dessvärre är deras flyg 20min sent, men vi surar inte för det, utan går mot utgången. Väl där finns ingen taxi. Vi går då till taxiståndet, för att anmäla att vi är på plats. Där är det kö. Efter 20 min i kö till taxiståndet lyckas vi meddela att vi är på plats och 10 min senare får vi vår förbokade flygtaxi! Underbart system. Efter ett par min på E4 stannar trafiken helt, taxichauffören förklarar att det skett en olycka och tar av på närmsta avfart. Efter ca 100 småvägar, rondeller och avfarter konstaterar vi att vi äntligen är framme på kontoret i Sundbyberg, samtidigt som vår kollega från umeå som kom med ett flyg 1.5 timme efter oss till Arlanda och sen åkt kommunalt till Sumpan! Nåväl, inga sura miner! Dags för planeringsdag!
Efter planeringsdagen var jag på middag i stan ed mina föräldrar, sen skulle jag ta mig till hotellet vid Bromma flygplats. Jag skulle möta upp Louise vid pendeln i Sundbyberg och vi skulle sen åka ut tillsammans. Efter 10 min totalt förvirrat rännande på centralstationen lyckades jag smått irriterad hitta pendeltågen... VARFÖR är det inte skyltat till pendeltåg någonstans?! Det står tunnelbana och olika spår nr... Men om jag inte vet vilket nr pendeln går från då?! HMPF.
Kom iaf fram till Sundbyberg och konstaterar lättad att Louise iaf inte står och väntar. JAg letar rätt på busshållplatsen, där bussen till bromma flygplats går, fram till kl 18.30. Alltså inte kl 20.00 som klockan var när jag stod där... Louise kommer iaf nån sekund senare "jag hamnade på fel tåg, så jag va tvungen att byta och åka tillbaka". Ah, än mer tur med lokaltrafiken. Jag berättar om vårt delikata lilla bekymmer och vi går ner till spärrvakten för att fråga hur man tar sig till Bromma flygplats på bästa sätt, får ett nytt bussnummer, som går nästan ända fram till flygplatsen. Vi hinner upp på gatan igen lagom för att se bussen rulla iväg... Nästa buss gick 30 min senare. Åh, vad jag var glad att jag slapp stå där ensam! Vi kom tillslut på bussen och kom dessutom av på rätt busshållplats. Och med lite hjälp av en snäll kille som visade oss åt rätt håll hittade vi även hotellet, till slut! :)
Snipp snapp snut...




Tillbaka på jobbet och mitt eget organiserade kaos :)


Välkomnades hem av att höstkaktusen börjat blomma!!!


Fredagen blev ngt thai-inspirerad.
Jag lagade 3 rätters thai-middag och längtade tilbaka till Maiw och Porn, som gör denna mat så sagolikt mkt godare! Men jag gjorde den iaf tillräckligt lik för att komma in i ett härligt thailands-mood! :)

SomTam thai :)
gjord på gurka, precis som Porn visade mig i somras.


Kyckling Satay, gjord på kryddmix från supercheap!


bananpannkaka!



Så blev det Söndagslunch med tre fina flickor!

Vi gjorde kycklingsallad tillsammans.


 sen åt vi, pratade massor och spelade spel.
Himla trevlig söndag om jag får säga det själv!


Karin och Ellen klurar på MIG-frågorna..



just saying..


Och så vaknade jag en tisdagsmorgon i oktober!!!

Ren lycka!!!
Jag var ledig från jobbet, skulle spendera hela dagen med mina underbara fd klasskompisar, lyssna på massa spännande föreläsningar och fick dessutom njuta av årets första snö!!!
(blev även lite snöbollskrig med Anne och Johannes på lunchen) :)



Kvällen spenderades i Svenstavik, med Ellen och tre glada killar på boendet för ensamkommande flykting ungdomar, venska engelska och matte stod på schemat, och så förstås massa prat och skratt!

Ja, det var det... En himla massa härligheter!


Skynda långsamt, det kommer alltid en ny buss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar